Antalya İl Müftüsü Yalçınkaya görevine başladı


Yaşam 10.04.2021 00:39:00 0
Antalya İl Müftüsü Yalçınkaya görevine başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Antalya İl Müftülüğüne atanan Nazif Fethi YALÇINKAYA, görevine başladı.

Göreve başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Yalçınkaya "Makamlar ve mevkiler geçicidir. Önemli olan; baki kalan şu kubbede hoş bir sada bırakabilmektir. " ifadesini kullandı. Müftü Yalçınkaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yüce dinimiz İslâm’a, aziz milletimize ve memleketimiz Antalya’ya hizmet etme imkânını bahşeden Âlemlerin Rabbine hamd, Örneğimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) ve O’nun ehl-i beytine ve ashabına salât ve selam olsun.
Sorumluluğu ağır, şerefi de bir o kadar büyük olan Antalya İl Müftülüğü vazifesine şahsımı layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamıza en kalbî şükranlarımı arz ediyorum.
Antalya’mızda göreve başlamam vesilesiyle önceki dönemlerde din hizmetlerinin her kademesinde görev yapmış ve dar-ı bekaya irtihal etmiş tüm hocalarımızı rahmetle yad ederken, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diler, hizmetlerinden dolayı şükranlarımı arz ederim.
Özellikle uzun yıllar müftülük görevini ifa ederek Antalya’mıza hizmet eden Osman ARTAN hocamız ve daha önce görev yapan muhterem müftülerimize de  hassaten teşekkürlerimi arz ediyorum.
Selçuklu ve Osmanlı medeniyetinin köklü mirasını bünyesinde barındıran, Akdeniz’in incisi, tabiat güzellikleriyle dünyanın gözdesi Antalya’mıza dinî konularda hizmet etmeye, din gönüllüsü kardeşlerimize rehberlik yapmaya, halkımızın birlik ve beraberliğine, kardeşlik içinde yaşamalarına katkıda bulunmaya geldim. Makamlar ve mevkiler geçicidir. Önemli olan; baki kalan şu kubbede hoş bir sada bırakabilmektir.
Antalya’mızın dini ve manevi hayatına rehberlik ederken halkımızı sahih ve doğru dini bilgiyle aydınlatma, din istismarına karşı milletimizi bilgilendirme temel hedefimizdir. Hizmetlerimizde temel felsefemiz “Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim” diyen Yunus’un engin hoşgörüsü, tevazuu ve bütün milletimizi kucaklayan tavrı olacaktır.
Antalya’mızın her köşesinde camilerde, minberlerde, kürsülerde, Kur’an kurslarında dinin hayat veren rahmet yüklü mesajlarını tüm halkımıza ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız.

Bu kutlu göreve başladığım ilk günde, Yüce Rabbimden istikamet üzere ihlas ve samimiyetle hizmet etmeyi lütfetmesini ve hayırlı sonuçlarla karşılaştırmasını niyaz ediyorum.

Emanetini yüklendiğim bu şerefli görevin ağır sorumluluğunu birlikte taşıyacağım tüm din gönüllüsü kardeşlerimi kalbi muhabbetle selamlıyor, hayır dualarını bekliyorum."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı