Antalya'da sezonun ilk çilek fideleri toprakla buluştu

Örtü altı sebze üretim merkezi Aksu ilçesinde ‘Aksu çileği’ adıyla bilinen çilek fideleri toprakla buluştu. 4 bin 500 dekar alanda yıllık ortalama 20 bin ton çilek üretimi yapılan ilçede dikim yapan üreticiler, ilk fidelerden kasım ayı sonuna doğru ürün b


Yaşam 7.10.2021 23:16:00 0
Antalya

Kundu Mahallesi’nde uzun yıllardır çilek üretimi yapan Aslan Peker, “10 dekar alanda topraklı çilek üretimi yapıyorum. Hasadımızı kasım ayının sonuna doğru yapacağız. Çilek hasadımız, 8 ay boyunca sürecek. İlk çileklerimizi Aksu’da toplamaya başlarız” dedi.

"ÇİLEK FİYATLARI 13-15 TL CİVARINDA OLURSA ZARAR ETMEYİZ"

Ürettikleri çilekleri Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan’a ihraç ettiğini kaydeden üretici Aslan Peker, Çilek fiyatlarından geçen sene memnun kaldıklarını ifade etti. Aslan Peker, “Önümüzdeki sene fiyatlar nasıl olacak hiç belli değil. İlaç ve gübre fiyatları ikiye katladı. Bu sene çilek fiyatları 13-15 TL civarında olursa zarar etmeyiz” diye konuştu.

“AKSU ÇİLEĞİMİZ MEŞHUR”

10 dönümlük alanın dikimini 4 günde tamamladıklarını belirten Aslan Peker, “Dikime sabah 07.00’da başlıyoruz akşam 16.00’a kadar devam ediyoruz. Çilek ekimini, 8 kişilik ekibimiz ile yapıyoruz. Aksu çileğimiz, meşhur. Lezzeti, toprağımız ve suyumuzdan geliyor. Yıllardır bu işin içindeyiz. Hayat zorlaştı ve para kazanmak eskisi gibi kolay değil” şeklinde konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı