ANTALYA'DA MİLLİ SERVET ÇÜRÜYOR


Yaşam 23.06.2020 13:19:00 0
ANTALYA

Antalya-Kemer arasında yolcu taşıyan 3 deniz otobüsü CHP’li Başkan Böcek’in kararıyla seferden kaldırıldı. Satılması planlanan otobüsler bir yıldır yat limanında çürümeye yüz tuttu

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 5 yıldır Antalyla- Kemer arası yolcu taşıyan ve CHP'li Başkan Muhittin Böcek'in talimatıyla faaliyetleri durdurularak bir yıl önce Yat Limanı'na çekilen 3 deniz otobüsü çürümeye terk edildi. Satılacağı yada kiralanacağı söylenen Olimpos, Aspendos, ve Termesos isimli ve her biri 42 kişilik deniz otobüsleri pas tuttu. 18 Ekim 2019'da faaliyeti sonlandırılan deniz otobüslerinin belirsiz akıbeti ile milyonlarca lira heba edildi.

YİNE AYNI SENARYO
Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel'in ilk döneminde satın alınan 3 deniz otobüsü, Antalya ile Kemer arasında yolcu taşımacığını yapıyordu. CHP'li Mustafa Akaydın döneminde deniz ulaşımına uygun olmadığı gerekçesiyle faaliyetleri durdurulan deniz otobüsleri 5 yıl boyunca Yat Limanı'nda bekletilen otobüsler, Türel'in 2014 yılında yeniden belediye başkanı seçilmesiyle tekrar seferlere başladı. 6 yıl önce yaşananlar CHP'li Muhittin Böcek döneminde tekrar yaşandı.

150 BİN YOLCU TAŞINDI
Kaderine terek edilen Olimpos, Aspendos, ve Termesos isimli deniz otobüsleri ile 2014- 2019 dönemlerinde Antalya-Kemer arısında 150 bin kişi taşındı. Yaz aylarında, günlük her iki limandan da ikişer kez olmak üzere toplamda 4 sefer düzenlendi. Tam bilet fiyatının 15 lira olduğu deniz otobüslerinden emekliler 10, öğretmen 10, öğrenciler 9 TL'ye faydalanabiliyordu. Deniz otobüslerinin faaliyetlerine son verilmesiyle birlikte burada çalışan kaptan, yedek kaptan, biletçi, güvenlik ve meydancı pozisyonlarındaki 5 personelin de işten çıkartıldığı belirtildi.

BELEDİYENİN AYIBI
Faaliyetleri durdurulan 3 deniz otobüsü için Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Filiz, 5 yıllık mali tabloları incelediklerinde sürekli zarar edildiğini ileri sürmüştü. Geleceği merak konusu olan 3 deniz otobüsünün kiralanacağı veya şirketin mali durumu iyileşirse kamu hizmeti olarak sürdürülebileceği açıklanmasına rağmen Yat Limanı'nda kaderine terk edilmesine Antalyalılar tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Alınmış, tüm yasal işlemlere tamamlanmış, seferleri yapan deniz otobüsleri bir anda ulaşımdan çekiliyorsa bunda yönetim hatası var. Yılda 15 milyon yabancı, turisttin ziyaret ettiği kente 3 deniz otobüsü işletilmiyorsa bu belediyenin ayıbı" dedi.


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...