Antalya'da İşçi kıyımı kanuna takıldı


Gündem 18.04.2020 22:05:00 0
Antalya

1200 işçiyi çıkartan ve 500’ünü sürgün eden CHP’li Büyükşehir Belediyesi, kanuna takıldı. İşten çıkarmalar yasaklanınca bu kez de 170 işçi için kısa çalışma ödeneğine başvuruldu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nde göreve geldiği günden beri bin 200 işçiyi işten çıkartan ve 500'ü aşkın çalışanı sürgün eden CHP'li Başkan Muhittin Böcek'in yeni kıyım girişimi kanunlaşan işçi çıkartma yasağına takıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında hükümetin açıkladığı yeni önlem paketinde geçici fesih yasağı olarak açıklanan ve 3 ay boyunca işten çıkartılmanın olması nedeniyle işçi çıkartamayan belediye yönetimi bu kez de kısa çalışma ödeneğine başvurdu.

170 İŞÇİ İÇİN BAŞVURU
Belediyenin şirketi olan Ulaşım A.Ş.'ye bağlı Antalya Otogarı'nda çalışan 170 kişiyi kısa çalışma ödeneğine tabi tutmak için İŞKUR'a başvuruda bulunulduğu öğrenildi. CHP'li belediyenin aynı uygulamayı ilerleyen günlerde diğer şirketleri için yapacağı öğrenildi. Böylece belediye ilk etapta 3 ay personeli çalıştırmayacak, aylık ücretler ise devlet desteği ile ödenecek.

KOLAYCILIK YAPILIYOR
Hizmet İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil, her fırsatta işçi çıkartmak için zemin hazırlayan CHP'li belediyenin kanun engeline takıldığını söyledi. Başkan Kandil, "Büyükşehir Belediyesi işçi çıkartamayınca bu sefer kısa çalışma ödeneğine başvurmaya çalışıyor. Allah'tan hükümetimizin böyle bir teşvik paketi var ki işçi arkadaşlarımız açıkta kalmayacak. Ama belediyenin bu şekilde başvuruda bulunması bir kolaycılık" ifadelerini kullandı.


En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
Osmangazi’de metruk binalar yıkılıyor Osmangazi’de metruk binalar yıkılıyor