Antalya Büyükşehir Belediyesi Erişilebilirlik Ödülleri’nde ikinci oldu


Gündem 4.04.2021 15:34:00 0
Antalya Büyükşehir Belediyesi Erişilebilirlik Ödülleri’nde ikinci oldu

Büyükşehir’in engelli hizmetleri ödülle taçlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran tasarım ve ürünleri, proje ve uygulamaları desteklemek amacıyla verilen 'Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri'nde Yerel Yönetim Hizmetleri kategorisinde ikinci oldu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen '2020 Erişilebilirlik Yılı' kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran tasarım ve ürünleri, proje ve uygulamaları desteklemek amacıyla yapılan 'Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri' sahiplerini buldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 'Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri' kapsamında Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri kategorisinde ikinci oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri, engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımına katkı sağlayan erişilebilirlik alanında çalışmalar yapan gerçek kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları, kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine bilimsel araştırmalar, başarılı projeler, hayata geçirilen uygulamalar ve sunulan hizmetler için verildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “2020 Erişilebilirlik Ödülleri” kapsamında 250 bin kişi oy kullandı. 3 Büyükşehir, 5 İlçe Belediyesi finale kaldı.

 

İKİNCİ SEÇİLDİ
Başkan Muhittin Böcek’in Engelsiz Antalya hedefiyle çalışmalarını yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımına katkı sağlayan erişebilirlik alanındaki çalışmaları, başarı projeleri, hayata geçirdikleri uygulamaları ve sunduğu hizmetler ile “2020 Erişilebilirlik Ödülleri” Yerel Yönetim Hizmetleri kategorisinde jüri değerlendirmesi ile Türkiye ikincisi oldu. Birinciliği Selçuklu Belediyesi aldı. Üçüncülüğü de Alanya Belediyesi elde etti.

 


HEDEF ENGELSİZ ANTALYA
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, planlı, kurallı ve kimlikli bir kent oluşturmak hedefiyle gerçekleştirdikleri projelerde engelli bireylere daha engelsiz bir yaşam sunmaya çalıştıklarını söyledi. Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını sağlamak ve hayat standartlarını yükseltmek için projeler ürettiklerini kaydeden Başkan Böcek, “Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, onları üreten ve kendine yeten bireyler haline getirmek için çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz. Çalışmalarımızın takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması motivasyonumuzu daha artırmaktadır” dedi.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı