Alzheimer hastası Kuran-ı Kerimi hatmetti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Moral Evi’nde Alzheimer hastalığı nedeniyle tedavi gören Ekrem Gür (68) ezber becerisi ile tüm dikkatleri üzerine çekti.


Gündem 29.03.2021 12:00:00 0
Alzheimer hastası Kuran-ı Kerimi hatmetti
GAZİANTEP (İGFA)- 6 yıl önce namaz kılarken geçirdiği rahatsızlıktan dolayı hastaneye giden 68 yaşındaki Ekrem Gür’e Alzheimer teşhisi konuldu. Şiddetlenen rahatsızlığı dolayısıyla her şeyi unutmaya başlayan Gür, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Moral Evi’nde tedavi görmeye başladı. Kur’an-ı Kerim öğrenmek için eğitim alan Gür, 3 ay gibi kısa bir sürede ezber yeteneğiyle inanılmazı başardı. Gür, Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek ileride hafız olmayı hedeflediğini belirtti. Alzheimer hastası olan kişilerin Kur’an-ı Kerim öğrenmelerinin normal insanlara göre daha zor olduğunu söyleyen Moral Evi personeli Osman Ceran, Ekrem Gür’ün Kur’an-ı Kerim’i rahatlıkla okuyabildiğini belirterek, “Daha önceden Kur’an-ı Kerim’i okumayı bilmiyordu. Buraya geldikten sonra okumaya başladı.  Alzaymır tanısı konulan kişilerin harfleri unuttukları için öğrenmeleri zor oluyor. Ekrem Amcamız bunu güzellikle başardı” diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (YADES) Yaşlı Destek Programı tarafından desteklenen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde kurulan Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi Moral Evi, verdiği eğitimlerle vatandaşların unutma problemini önemli ölçüde gideriyor.

Birinci ve ikinci evre alzaymır hastalarını, yapılan etkinlikler ve hizmetler ile yaşama bağlamayı amaçlayan merkezde, aynı zamanda tedavi gören üyelerin kaliteli zaman geçirmesi sağlanırken zihinsel rehabilitasyon çalışmaları yaptırılarak hastalığın evre atlayıp ilerleme kaydetmesinin de önüne geçiliyor. Merkezdeki hizmetlerin tamamından hastalar ücretsiz faydalanıyor.


ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK
AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik kazasını değerlendirdi! AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e ilişkin, "2017'de hizmete girip, 7 yıldır çalışan bu tesisin 6,5 yıldır genel müdürlüğünü olaydan yaklaşık 2
Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti
Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürüyüşe jandarma engeli Yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, ziyaretin ardından cezaevinden yaklaşık 300 metre uzakta izin verilen alanda açıklamada
Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor.