Algıyı bırak, bayat haberle gündem olmaz

Yaptığı abartılı Photoshoplu resimlerle başkası gibi görünmeye çalışan İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur'a, Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Özer “Algıyı bırak, bayat haberle gündem olmaz” dedi..


Siyaset 7.10.2021 21:42:00 0
Algıyı bırak, bayat haberle gündem olmaz

Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa  Özer’den Cesur’a: “Algıyı bırak, bayat haberle gündem olmaz”

Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer, İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un 24 Eylül 2021’de yaptığı Yalvaç gezisiyle ilgili haberleri günlere yayarak vatandaşı kandırmaya çalıştığını ileri sürerek, “Sayın vekil, algıyı bıraksın, bayat haberle gündem olmaz” diyerek tepki gösterdi.

İyi Parti Isparta Milletvekili Cesur’un 24 Eylül Cuma günü yaptığı bir günlük gezide 9 köyü gezdiğini kendi paylaşımlarından gördüklerini belirten Özer, “Ancak, sayın vekil, bu bir günlük geziyi 9 ayrı güne yayarak sanki her gün sahada, Yalvaç’taymış gibi kamuoyunu, hemşehrilerimizi yanıltmaya, çok çalışıyormuş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Bu ayıbı bir yana, bu geziler sırasında aldığı bir eksik bilgiyi geziden tam 12 gün sonra yanlış bir bilgiye dönüştürerek paylaşmış, burada kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır.

Şöyle ki:

Sayın hanımefendi, 24 Eylül günü ziyaret ettiği Dedeçam Köyü ile ilgili olarak 5 Ekim’de kendi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Dedeçam’daki çocukların taşımalı sisteme tabi olmalarına rağmen başka bir köye 5 kilometre yürüyerek gittiklerini iddia etmiş. Gezi sürerken böyle bir açıklama yapsa, diyeceğiz ki, aceleyle paylaştığı için hata yapmış. Ama, paylaşımı yaptığı gün, ziyaretinden tam 12 gün sonra. Yani, bu iddiayı araştırabilecek, sorup soruşturabilecek tam 12 gün geçtikten sonra, yanlış bir bilgiyi meclis gündemine taşıyacağı tehdidiyle halkımızı yanıltmaya kalkmıştır.

Olayın aslı şudur. Dedeçam’daki öğrenci sayısının düşük olması nedeniyle buradaki öğrencilerimizin Kozluçay’daki okulda eğitim görmeleri yolunda 23 Eylül tarihinde Milli Eğitim’de ilgili komisyon karar almış, söz konusu kararın imzaları tamamlanarak valilik onayına gönderilmiş ve onayın ardından taşımalı kararı hayata geçirilmiş. Bu süreç içerisinde, taşımalı sistemi isteyen köy halkımız kendi imkanlarıyla zaten çocuklarının ulaşımını sağlayacaklarını ifade etmişler ve bu şekilde gereğini yapmışlardır. Taşımalı kararının alınması ve hayata geçirilmesi de en hızlı şekilde gerçekleştirilmiştir.

Sayın vekil, aldığı bu yanlış bilgiyi, milli eğitim müdürümüze bir sorsa zaten böyle yanıltıcı bir paylaşım yapmak durumunda kalmayacaktı. Ama, bir şey bulalım da bununla hükümete yalan yanlış saldıralım zihniyeti olunca, böyle hatalara da düşmek durumunda kalıyorlar. Bir günde yaptığı geziyi, 9 gün boyunca paylaşıp haber yaptırarak, her gün Yalvaç’ta sahada çalışıyormuş algısı yaratmaktan medet uman bir zihniyete ne denilebilir ki? Bu mantıkla kendileri daha çok iletişim kazası yaşamaya devam edeceklerdir. Bayat gezi haberini, taze haber gibi sunarak yalancı durumuna düşmek ayıbı da onların üzerine kalmıştır.” dedi.

Millet İttifakı’nın yalan ve algı yaratma alışkanlığının siyasi ahlak bakımından büyük bir ayıp olduğunu ifade eden Özer, “Siyaseti hem hukuki hem de ahlaki zeminde seviyeli yapmak önemlidir. 19 yıllık Ak Parti iktidarını böyle yalan ve yanlış algı haberleriyle yıpratamayacaklarını görenlerin, bu alışkanlıklarından vazgeçmemeleri, iktidara gelmeyi hedeflemeden böyle bir muhalefet siyasetiyle hayatlarını sürdürmekten memnun olduklarını göstermektedir.

Muhalefet etmeyi bile beceremeyenlerin, iktidar etme potansiyeline sahip olmadıklarını tüm milletimiz zaten görmekte, bilmekte ve bunlara fırsat vermemektedir ve inşallah hiç vermeyecektir de. Milletimize hizmet yolunda, gece gündüz demeden çalışan hükümetimizin, varsa eksik ya da yanlışlarını dile getirmek muhalefetin görevidir, demokrasinin de gereğidir. Ama eksik, yanlış yoksa; eksik ya da yanlış yaratmak muhalefet de değildir, demokratlık da değildir. Sayın vekili, kurguyla, photoshopla, bayat haber ve paylaşım yapmayı bırakarak; gerçek bir milletvekili ve muhalefet mensubu olarak çalışmaya davet ediyorum.” dedi.

 


ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK
AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik kazasını değerlendirdi! AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e ilişkin, "2017'de hizmete girip, 7 yıldır çalışan bu tesisin 6,5 yıldır genel müdürlüğünü olaydan yaklaşık 2
Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti
Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürüyüşe jandarma engeli Yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, ziyaretin ardından cezaevinden yaklaşık 300 metre uzakta izin verilen alanda açıklamada
Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor.