Akşener, Bursalı zeytin üreticilerine ses oldu


Gündem 21.10.2021 00:30:00 0
Akşener, Bursalı zeytin üreticilerine ses oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, zeytin üreticilerinin kanayan yarasını memleket gündemine taşıdı. Meclis kürsüsünden seslenen Akşener, “Tarım girdi maliyetlerine göre küçük zeytinin fiyatı 9 lira 25 kuruş, iri zeytinin fiyatı ise 25 lira olmalıdır” dedi.

BURSA (İGFA) - Partisinin TBMM Grup Toplantısında zeytin üreticisinin sesini dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Küçük zeytinin fiyatı 9 lira 25 kuruş, iri zeytinin fiyatı ise 25 lira olmalıdır” dedi.

Akşener, İYİ Parti Bursa Teşkilatı’nın Orhangazi’de ve köylerinde hafta sonu gerçekleştirdiği etkinliklerde edindiği gözlem ve izlenimleri aktardı. Bu işin peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Akşener, "Gemlik zeytininin yok edilmesine isyan eden Bursalı zeytin üreticilerim kardeşim diyor ki; ‘Her yıl zeytinimiz 1 lira zamlanıyor. Her yıl gübreye, ilaca yüzde 30-40 zam gelirdi eskiden. Bu yıl yüzde 140, yüzde 150 zam geldi. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Biz bu durumda nasıl üreteceğiz?’ Ben de bu kardeşlerime diyorum ki, bu işin peşini bırakmayacağım” diye konuştu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_0aM1B4GSLY?start=1390

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular