Aksarayda Türkiyenin en büyük küçükbaş hayvan çiftliği kurulacak


Gündem 21.10.2021 10:30:00 0
Aksarayda Türkiyenin en büyük küçükbaş hayvan çiftliği kurulacak

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Eskil ilçesine 200 milyon liralık yatırımla 25 bin küçükbaş hayvanın yetiştirileceği tesisin kurulacağını duyurdu.

Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber)- Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen proje ruhsatlandırma toplantısında, Eskil ilçesine 200 milyon liralık yatırımla 25 bin küçükbaş hayvanın yetiştirileceği tesisin kurulacağini söyledi.

Üretici için yapılan proje bittiğinde maliyetinin yaklaşık 200 milyon lira olacağını dile getiren Vali Aydoğdu, "100 kişiyi de istihdam edeceğiz. Proje kapsamında 25 bin küçükbaş hayvan yetiştirilecek. Küçükbaş hayvancılık alanında tek kalemde yapılmış en büyük yatırımlardan biri. Bu yatırım, Aksaray'da küçükbaş hayvancılık noktasında bir çığır açacak. İç piyasa ve çevre şehirlerdeki küçükbaş hayvancılığı da hareketlenecek. Projede 72 ağıl, 6 sağım evi, 29 yem deposuyla birlikte idare binaları olacak. 96 dönüm üzerine tesisimiz kurulacak. Vatana, millete hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Toplantıda yer alan Koyuncu Grup Otomotiv ve Hayvancılık Grup Başkanı Kerim Oflaz  ise Türkiye'nin en büyük çiftçliği olacak bu alanda 12 bin sağılabilir toplamda 25 bin hayvana ulaşacaklarını belirtti. 

 


Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde
Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü
Başkan Arı Lale sanayide Başkan Arı Lale sanayide
Büyükkılıç: “Kütüphanelerimizle bugünümüzü ve yarınlarımızı ihya ediyoruz” Büyükkılıç: “Kütüphanelerimizle bugünümüzü ve yarınlarımızı ihya ediyoruz”
Düzce'de 53 yaşındaki kişi çatıdan düştü Düzce'de 53 yaşındaki kişi çatıdan düştü