Aksarayda İŞKUR desteğiyle 5 bini aşkın kişiye istihdam


Gündem 20.10.2021 04:00:00 0
Aksarayda İŞKUR desteğiyle 5 bini aşkın kişiye istihdam

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından özel sektörde 5 bin 518 kişi farklı sektörlerde işe yerleşti.

Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber) - Pandemi sürecinde pasif işgücü destekleri (Kısa Çalışma Ödeneği, İşsizlik Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği) ile istihdamı koruyan İŞKUR normalleşme ile birlikte istihdamda ve açık iş sayısında artış yaşadı.

Özel sektörde 5 bin 518 kişi farklı sektörlerde işe yerleşirken, 10 aylık dönemde Aksaray'da işe yerleşen 18 ile 24 yaş arası gençler istihdamda önemli oranda yer aldı. Aksaray, genç istihdamda Türkiye genelinde 13'üncü sırada yer alırken, geçen yılın aynı dönemine göre işe yerleştirilenlerde yüzde 20’lik artış kaydedildi. Verilere göre,  gençlerin mesleki deneyim ve tecrübe kazanmaları amacıyla 2021 yılında bin 500 kişi farklı sektörlerde kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik istihdam garantili kurslara (İşbaşı Eğitim Programı, Meslek Edindirme Kursu ve MEGİP) katılarak işgücü piyasasına dahil oldu.

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil sektörü tarafından Aksaray yoğun ilgi görürken, Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni açılan Çam Tekstil firması iş birlikteliğinde tekstil sektöründe 70 kişiyi işe başlattı. İş arama becerileri mülakat, simülasyonları ve teknikleri, işgücü piyasası hakkında 4 gün boyunca İş Kulübü liderleri tarafından düzenlenen eğitim sonunda işe başlayan 70 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz