Aksarayda ilkokul öğrencilerinden Kan Bağışına animasyonlu katkı

Aksarayda Saraçoğlu TOKİ Mustafa Çetin İlkokulu’nda hayaller sınıfa sığmadı. Uyguladığı projelerle bugüne kadar 22 adet ulusal ve Avrupa Kalite etiketi ödülü alan okul öğrencileri, salgın döneminde ise yeni projeleri hayata geçirirken, kan bağışına olan i


Gündem 14.04.2021 10:00:00 0
Aksarayda ilkokul öğrencilerinden Kan Bağışına animasyonlu katkı

AKSARAY (İGFA) - Aksarayda “Sınıfa Sığmayan Hayaller” projesi kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında toplam 10 adet e-twinning projesine hayat veren Karatay Saraçoğlu TOKİ Mustafa Çetin İlkokulu öğretmen ve öğrencileri Azerbaycan, Ukrayna, İspanya, Kuzey Makedonya, Sırbistan, İtalya ve Yunanistan ile de ortak çalışmalar yaptı.  Öğrenciler son olarak kan bağışının artırılması için animasyon film hazırladı.

Uyguladığı projelerle toplamda 22 adet Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi ödülü kazanan TOKİ Mustafa Çetin İlkokulu salgın döneminde öğrencilerle öğretmenlerin birbirlerine daha kolay ulaşım sağlayabilmeleri için Web 2.0 Günlüğüm, Dijital Atölyem (MY Web 2.0 Dıary, My Dıgıtal Workshop) projesinin kuruculuğunu üstlenerek çalışmalara başladı.

Öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde etkili öğrenmelerini artırmaya yönelik hazırlanan Web 2.0 öğrenmeyi de kalıcı kılmayı amaçlıyor. "Sınıfa Sığmayan Hayaller" projesinin kurucusu öğretmen İlknur Keskinkılıç, amaçlarını gerçekleştirmek için öğrencilerle birlikte hareket ettiklerini belirterek, "Onlarla kahoot hazırlayıp oynadık, sunumlar yaptık, Tasarladığımız ürünlerimizi ortaklarımızla paylaştık. Pandemi sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaştıysak da proje ve çalışma planlarımıza uyduk. Ders müfredatımızla projemizin amaç ve çalışmalarını birleştirdik. Ortaklarımızla birlikte hareket edip gelen önerileri dikkate alarak çalışmalarımızı çeşitlendirdik. Online eğitim sürecine katılımları da artırdık. Öğrencilerimizin çağın gereği olan dijital becerilerini artırmanın yanında, güvenli internet kullanımıyla ilgili bilgilendirdik" diye konuştu. 

Projenin yeni aşamasında yöresel el sanatları ve dünyada şimdiye kadar görülmüş olan salgın hastalıklarla ilgili sunumlar hazırlayıp yayınladıklarını anlatan Keskinkılıç, kan bağışı bilincini artırmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi.  Konya şivesi ile konuşan karakterlerin kan bağışının önemine vurgu yaptığı animasyon filmimiz büyük beğeni topladığını belirten Keskinkılıç, COVID-19 salgını dolayısıyla azalan kan bağışının artırılmasına yönelik çalışmalarına bilinç oluşturacaklarını kaydetti.


Başkan Adnan Öztaş’a hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor Başkan Adnan Öztaş’a hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor
Öğrenciler atık mandalinaları ekonomiye kazandırıyor Öğrenciler atık mandalinaları ekonomiye kazandırıyor
Kaymakam Özyiğit’ten Başkan Büyükgöz’e hayırlı olsun ziyareti Kaymakam Özyiğit’ten Başkan Büyükgöz’e hayırlı olsun ziyareti
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız” “Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
Geleceklerine dair hayallerini resimle anlattılar Geleceklerine dair hayallerini resimle anlattılar