Aksarayda, atık tesisinde enerji üretimi


Gündem 22.10.2021 13:30:00 0
Aksarayda, atık tesisinde enerji üretimi

Aksaray Belediyesi tarafından 80 Milyon TL değerindeki Katı Atık Depolama ve Bertaraf tesisinde, çöp depolama işlemlerine geçtiğimiz günlerde başlanılmıştı. Enerji üretim tesisinde kurulumu tamamlanan kısımlarında enerji üretimine yakın bir zamanda başlanıyor.

Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber)- Aksaray’a bağlı Armutlu Köyüne 8 kilometre uzaklıkta olan 377 dekar alan üzerinde kurulumuna başlanılan Katı Atık Depolama ve Bertaraf tesisi, atık yönetim sisteminde Mekanik Ayırma Tesisi (Geri Kazanımı Mümkün Atıkların Ayrıştırılması), Kompost Ünitesi (Kompost-Organik Gübre Üretimi), II. sınıf düzenli depolama sahası (Lot-1, Lot-2, Lot-3) ve Depo Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi (Elektrik Enerjisi Üretimi) gibi ünitelerle 4 bölümden oluşuyor.

Aksaray Belediyesi ekipleri tarafından biriktirilen çöplerden, enerji üretimi yakın bir zamanda başlanılacak. Tesiste bulunan LOT1 çöp depolama alanına Aksaray Belediyesi ekipleri, şu ana kadar 260 ton katı atığın depolanmasını sağladı. Proje kapsamında kapasitesi 7,05 mw/saat olan enerji üretim tesisinde kurulumu yapılan alanda, ilk etapta saatte 1mw enerji üretimi yapılacak. İlerleyen dönemlerde ise tesisin tam kapasite enerji üretmesi sağlanacak.


Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor
'1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül '1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül
Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi
'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek 'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon