Aksaray Üniversitesi Doçenti, sahte çıktı


Gündem 25.10.2021 13:30:00 0
Aksaray Üniversitesi Doçenti, sahte çıktı

Aksaray Üniversitesinde Doçent olan Zehra Zulal Atalayın belgesi sahte çıktı, ataması iptal edildi. Üniversite, Atalayı savcılığa şikayet etti.

Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber)- Aksaray Üniversitesi, YÖK Ulusal Tez Merkezi ve ODTÜ'nün tez arşivinde, bir tezi bulunmayan ve doçentlik belgesi sahte olan Zehra Zulal Atalay adlı öğretim üyesinin atamasını iptal ederek hukuki süreç başlattı.Türkiye'deki en iyi üniversitelerin diplomalarının sahtesinin internette 500 TL'ye satıldığının orta çıkmasının ardından skandal niteliğinde bir olay daha patlak verdi.

YÖK Ulusal Tez Merkezi ve ODTÜ'nün tez arşivinde bir tezi bulunmayan ve doçentlik belgesi sahte olan Zehra Zulal Atalay'ın, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesine yapılan ataması iptal edildi.Öğretim üyesi hakkında hukuki sürecin başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Sosyal mecralarda tartışma konusu olan ve 28 Eylül'de işe başlamış bulunan; öğretim üyesinin üniversitemize sunduğu ve atanmasına temel teşkil eden doçentlik belgesiyle ilgili bir hafta önce oluşan tereddüt, ciddiyetle takip edilmiş ilgili kurumla yazışma yapılmıştır. Bugün itibarıyla gelen belge üzerine bahse konu şahsın atanması iptal edilmiştir. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette başvurulmasına ilişkin hukuki süreç başlamıştır." ifadeleri kullanıldı.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!