AK Parti Sözcüsü Çelik: "Devletimizin diplomatlara misafirperverliği ünlüdür"


Gündem 25.10.2021 18:30:00 0
AK Parti Sözcüsü Çelik:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD ve diğer büyükelçiliklerinin Viyana Sözleşmesinin 41. maddesine riayet ediyoruz açıklamlarıyla ilgili, "Devletimizin diplomatlara karşı misafirperverliği dünyaca ünlüdür" dedi.

ANKARA (İGFA) - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Viyana Sözleşmesi ile ilgili büyükelçiliklerin kararı sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Çelik, paylaşımında, "Milletimizin ve devletimizin ülkemizde görev yapan diplomatlara karşı misafirperverliği dünyaca ünlüdür. Kurallara riayet ederek ülkemizle kendi ülkeleri arasındaki bağları güçlendirmek için çalışan diplomatlar her zaman takdir edilmektedir" dedi.

"Cumhurbaşkanımız devletimizin başı olarak bu duruşu en net ve en güçlü şekilde ortaya koymuştur" diyen Çelik, "Türkiye’nin bu hassasiyeti, Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesinde açıkça ifade edilmektedir. Norm niteliği taşıyan ve büyükelçilerin misyonlarını yürütürken riayet etmesi gerekenleri ortaya koyan bu ilke her zaman temeldir" ifadelerine yer verdi.

 

https://twitter.com/omerrcelik/status/1452646002284957703

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz