Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlerden Türk işaret dili desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlık olarak başlatacakları yeni uygulama ile Türk işaret dili tercümanlarının engelli vatandaşlara bireysel olarak da hizmet vereceğini kaydetti.


Gündem 29.03.2021 12:30:00 0
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlerden Türk işaret dili desteği

ANKARA (İGFA) - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli vatandaşlarrın Türk işaret dili tercümanı eşliğinde banka veya noter gibi resmi dairelere giderek işlerini halledebileceklerini söyledi.
 
İletişimde işaret dilini tercih eden işitme engelli vatandaşların İl Müdürlüklerinden bireysel resmi işlemlerinde yardımcı olması amacıyla Türk işaret dili tercümanı talep edebileceğini belirten Bakan Selçuk, bu hizmetten yararlanabilmek için il müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurmanın yeterli olduğunu kaydetti. Uygulamanın 32 pilot ilde başlatıldığını kaydeden Bakan Selçuk, en kısa zamanda 81 ile yaygınlaştırılmayı hedeflediklerinin söyledi. 
 
Öte yandan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Türk İşaret Dili Tercümanlarının iş yoğunluğunu belirlemek ve iş kalitesini artırmak amacıyla "Türk İşaret Dili İş Takip Modülü"nün oluşturulduğunu da duyurdu. Bakan Selçuk, modül üzerindeki verilerden elde edilecek istatistiklerle Türk İşaret Dili tercümanı atamalarına da yön verileceğine dikkat çekti.

Bütün test çalışmaları Bakanlık Merkez binasında yapılan modül, çevirimiçi bir tanıtım toplantısı ile il müdürlüklerine ve Türk işaret dili tercümanlarına da tanıtıldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı
CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi