Adıyamanda tırmanış Nemrutun zirvesinde sona erdi


Gündem 25.10.2021 13:30:00 0
Adıyamanda tırmanış Nemrutun zirvesinde sona erdi

Adıyamanda Cendere Köprüsünde start alan “Nemrut Dağı Epic Bisiklet Tırmanışı Etkinliği” 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykeller arasında güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği Nemrut Dağı zirvesinde sona erdi.

ADIYAMAN (İGFA) - Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “Nemrut Dağı Epic Bisiklet Tırmanışı Etkinliği” Cendere Köprüsü'nde start alarak Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasında yer alan 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykeller arasında güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği Nemrut Dağı zirvesinde sona erdi.

Binlerce yıllık tarihin zirvesine doğru pedal atarak tırmanan sporcuların harikalar yarattığına dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Nemrut Dağı'nın farklı bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını belirtti. Keleş, tarihi yerleri dolaşan sporcuların zorlu bir tırmanış gerçekleştirirken diğer yandan da zengin bir tarih ve kültüre sahip Adıyaman’ın tarihi ve turistik mekânlarını görme fırsatı bulduklarını söyledi.

Nemrut Dağı Epic Bisiklet Tırmanışı yarışmalarına Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Adana, Malatya, Manisa ve İskenderun illerin katılımıyla 60 sporcu mücadele etti. 

Müsabakalar sonunda sporculara kupa ve madalyalarını Spor Hizmetleri Müdürü Zeynal Abidin Deneri takdim etti. Zorlu bir tırmanışın ardından zirveye ulaşan sporcular bisikletleriyle hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı