ISUBÜ Rektöru Diler’den 23 Nisan Mesajı


Yaşam 22.04.2020 14:20:00 0
ISUBÜ Rektöru Diler’den 23 Nisan Mesajı
Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler’in 23 Nisan Mesajı

Bugün 23 Nisan.  Her yıl okul bahçelerinde, caddelerde veya tören alanlarında coşkuyla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu defa evlerimizde kalarak kutluyoruz.

Çünkü bütün dünya koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşıyor ve biz de bu zorlu süreçten geçiyoruz. Devletimiz her türlü önlemi alıyor, sağlık otoritelerimiz bilgi üretiyor ve sağlık çalışanlarımız bu salgına karşı inanılmaz bir savaş veriyor. Bizler de virüsün yayılmasına mani olmak için alınan kararlara uyarak evde kalıyor ve kendimizi izole ediyoruz.

Bugün de öyle yapacağız. Evlerimizde kalarak kutlayacağız 23 Nisan’ı. Ama bu durum, bayram coşkusunu kalplerimizde yaşatmaya mani değil.

Sokaklara çıkamasak bile gönüllerimizde 23 Nisan’ın ılık rüzgarlarını estirebiliriz. İstersek evlerimizi, pencerelerimizi bayram simgeleriyle donatır; salonlarımızı 23 Nisan sevincini yaşamak isteyen çocuklarımız için bir gösteri sahnesine çevirebiliriz. Yaşları küçük ama bayramları büyük olan yavrularımızın şiirlerine kulak verebilir, şarkılarına eşlik edebiliriz.

Ay yıldızlı bayrağımızı evde dalgalandırabilir ve balkonlarımızdan el sallayabiliriz sevdiklerimize.

100’üncü yaşını kutlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yaptığı o güzel çağrıya uyarak bu müstesna günün akşamında saat 21.00’i gösterirken İstiklal marşımızı göğsümüzü kabartarak hep bir ağızdan söyleyebilir, gururların en büyüğünü yaşayabiliriz.

Varsın bedenlerimiz eve kapansın; sesimiz asumana, gönüllerimiz her yere ulaşacaktır.

Bu duygular içinde milli iradenin tecelligahı olan Meclisimizin 100. yılını tebrik ediyorum. 23 Nisan 1920’deTürkiye Büyük Millet Meclisi’ni teşkil ederek milli mücadeleye kurumsal bir güç katan ilk meclisin bütün üyelerini rahmetle yad ediyorum. O Meclis’in ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum. Bu cennet vatan için can veren bütün şehitlerimizi de hayırla yad ediyor, ruhları şad olsun diyorum.

Aziz milletimizin ve bugünün kendilerine adandığı sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

 

Prof. Dr. İbrahim Diler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı