Isparta'da 144 yıllık okul Yıllara meydan okuyor


Eğitim 28.11.2019 15:41:00 0
Isparta

Yıl 1875. Osmanlı dönemi. Isparta o dönemler Hamideli sancağı olarak bilinmektedir. 13 bin dolayında merkez nüfusu bulunan Sancak'ta 1860 yılında açılan şimdiki Orduevinin olduğu yerde üstü kiremitli ahşap bir binada Rüştiye mektebi vardır. Sultan Abdülaziz döneminde 1875 yılında Çelebiler Mahallesi'nde bir Ruma ait ev satın alınarak okul haline dönüştürülür. O okul, şimdi halen eğitim veren Cumhuriyet İlkokulu'ndan başkası değildir.

144 yıllık okul, 34 yıl tek katlı olarak eğitim verdikten sonra, 1909-1911 yılları arasında ikinci katı inşa edilerek şu anki haline geldi. Tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber okulun bir ara Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ev sahipliği yaptığı bilinmektedir.

img_3898-001.jpgimg_3899.jpg


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı