ISPARTA CUMHURİYET BAŞSAVCISINDAN ADLİ YIL MESAJI:


Gündem 1.09.2020 14:14:00 0
ISPARTA CUMHURİYET BAŞSAVCISINDAN ADLİ YIL MESAJI:

Huzur ve barış dolu bir dünyanın hayalini  kurmaya devam edeceğiz

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, yeni adli yıl mesajı yayınladı. Akbulut’un mesajı şöyle:
“1 Eylül 2020 tarihi itibarı ile yeni adli yılımız başlamış bulunmaktadır. Isparta Barosu ile yapmış olduğumuz istişareler neticesinde kıymetli meslektaşlarımızın sağlığını düşünerek Covid-19 tedbirleri çerçevesinde bu yıl adli yıl açılış töreni düzenlemenin uygun olmayacağını değerlendirdik. Öncelikle bu hususu kamuoyunun bilgisine sunarız.
 
Geçtiğimiz yıl salgın hastalık nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde yargısal faaliyetlerimizde aksamalar ve gecikmeler meydana geldiğinden yeni adli çalışma yılı içerisinde bizleri daha yoğun bir çalışma dönemi beklemektedir. Yargı camiası olarak bizler üzerimize düşen vazifenin bilinci içerisinde salgın hastalık nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde adalet hizmetlerinin yerine getirilmesi için elimizden gelen gayret ve özveriyi göstermeye hazırız. Hizmetine memur edilmekten daima onur duyduğumuz kıymetli Isparta halkının şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bizlere yardımcı olacağına dair inancımız tamdır.  
 
Adalet çalışanları olarak bizler elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Daha güzel bir ülkenin hayalini kuran, adalete, hakkaniyete ve hukukun üstünlüğüne inanan insanlar olarak bundan sonra da her zaman daha iyi olanı arama ve hayata geçirme gayreti içerisinde olacağız. Her zaman olduğu gibi bugün de üzerimize düşen vazifeyi tarafsızlık ve bağımsızlık şuuru içerisinde icra etme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz. Bu bizim hem kendi onur ve saygınlığımıza hem de aziz milletimize karşı bir vefa borcumuzdur.
 
Dil, din, ırk, renk, sınıf, mezhep, zümre ve cinsiyet ayırımı yapmaksızın adaleti mülküne temel yapmış kadim bir medeniyetin hizmetkarları olarak bizler; güçlünün her zaman haklı olmadığı, zalimler karşısında mazlumların, zorbalar karşısında mağdurların korunduğu, haklıya hakkının teslim edildiği huzur ve barış dolu bir dünyanın hayalini kurmaya devam edeceğiz.
 
Adalet yolunda önümüze çıkan engelleri kaldıran, zihnimizi ve gönlümüzü açık tutan, bir mucize eseri kalplerimizi ısıtan, karanlık dehlizleri aydınlatan, kördüğümleri aralayan, yaşam boyunca alacağımız kararlarda bizlere her zaman doğru yolu gösteren, adına vicdan dediğimiz ilahi fısıltıların daima var olması dilek ve temennisiyle;
 
Adalete gönül veren aziz milletimizin, adaleti mülküne temel yapan ali devletimizin, saygıdeğer meslektaşlarımızın, muhterem yargı çalışanlarımızın ve kıymetli hukuk insanlarının yeni adli yılını kutlar en derin saygılarımı sunarım.”


İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler
Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini
Gürün’den personele veda ziyaretleri Gürün’den personele veda ziyaretleri
Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli
Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı