8 ülkeden 80 akademisyen Osmangaziden bildiri sundular

Bursada Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen ve 4 gün süren ‘Altay Toplulukları Sempozyumu’ sona erdi.


Gündem 1.10.2021 14:00:00 0
8 ülkeden 80 akademisyen Osmangaziden bildiri sundular

BURSA (İGFA) - Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen ve konu başlığı ‘Destanlar ve Destan Kültürü’ olarak belirlenen sempozyum, 20 oturum olarak gerçekleştirildi. Altayist akademisyenleri bir araya getiren, Altay topluluklarının kültür ve değerlerini bilimsel olarak ortaya koymayı amaçlayan sempozyumlar serisinin, bugüne kadar 2 yılda bir gerçekleştirildiğini, sempozyumun akademisyen ve katılımcı açısından gördüğü ilgi nedeniyle, önümüzdeki yıl da yapmayı planladıklarını söyleyen Prof. Dr. Şahin, “Sempozyumumuza farklı ülkelerden 80 Altayist akademisyen katılarak bildirilerini sundular. Altayist akademisyenleri bir araya getiren, ayrıca, Altay topluluklarının kültür ve uygarlık değerlerini bilimsel ve akademik olarak ortaya koyan sempozyumumuzu, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle, önümüzdeki yıl da yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Sempozyumun kapanışında konuşan tarihçi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, kalıcı olanın öncelikle 9. Altay Toplulukları Sempozyumunun yapılmış olması olduğunu belirterek, “Bugüne kadar gerçekleştirilen 8 sempozyumda sunulan bildirgeler, kitaplaştırılarak bastırıldı. Bunlar Türk tarih ve kültürü, Altay ve Asya araştırmaları yapacaklar için büyük bir kaynak. Sadece siyasi tarih değil, din ve kültür konularını da ayrı ayrı inceleyen bildirilerin yer aldığı kitaplar. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

"KÜLTÜR OLMAZSA MİLLETLER AYAKTA KALAMAZ"

Kapanış oturumunda söz alan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu da, geçtiğimiz ay düzenledikleri “Uluslararası Orhon Yazıtları ve Türk-Moğol İlişkileri Sempozyumu’nun ardından ev sahipliği yaptıkları Altay Toplulukları Sempozyumu’nun kültürel ve akademik açıdan dolu dolu geçtiğine inandığını söyledi. Hasanoğlu, “Dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenlerin bir araya geldiği böyle bir başarılı sempozyuma ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduk. Sempozyumların meyvesi kitap. Biz de, kitabı çıkartacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak
Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin
Bursalı popçudan renkli klip Bursalı popçudan renkli klip
Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı