Gündem

Gündem Haberleri

65 YAŞ KISITLAMASI TEPKİ ÇEKTİ


Gündem 13.04.2021 23:54:00 0
65 YAŞ KISITLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'de şu ana kadar 18 milyon kişinin aşılandığını belirterek aşılanan gruptaki 65 yaş üstünün ve sağlık çalışanlarının toplam vaka sayılarındaki oranın düştüğünü söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Bakanlar Toplantısı'nın ardından koronavirüsle mücadelede getirilecek ek tedbirlere ilişkin yaptığı açıklamada, 65 yaş üstüne toplu taşıma sınırlamasının yeniden getirileceğini söyledi. Aşılamaya rağmen bu yaş grubu için de kısıtlama getirilmesi sosyal medyada tepki çekti.

65 YAŞ KISITLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

65 yaşı için getirilen toplu taşıma kısıtlaması sosyal medyada tepki çekti. Çok sayıda kullanıcı "Madem aşı işe yarıyor neden 65 yaş için kısıtlama getirildi" tepkisini gösterdi.

BAKAN KOCA NE DEMİŞTİ?

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada aşılama ile 65 yaş üstünün ve sağlık çalışanlarının toplam vaka sayılarındaki oranın düştüğünü söyledi.

Aşı sonrası sağlık çalışanlarının ve 65 yaş üstünün toplam vaka sayısında ciddi oranda azaldığını belirlen Koca, "Sağlık çalışanlarına baktığımızda toplam vaka içindeki payı Ocak başında yüzde 5.3, aşılama oranı yüzde 86. Yüzde 86 oranıyla birlikte toplam vaka içindeki payı 1 Ocak'ta yüzde 5.3 iken şu an 1.37'ye kadar indi." dedi.


Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor
Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi
YENİ OTOGAR 15 NİSAN’DA HİZMETE GİRİYOR Yeni otogar 15 Nisan’da hizmete giriyor