Yaşam

Yaşam Haberleri

54 yıldır aşkını bekliyor


Yaşam 12.11.2019 02:06:00 0
54 yıldır aşkını bekliyor

Mehmet Orhan Turan, 54 yıldır sevdasından vazgeçmedi. 17 yaşındayken çeşme başında gördüğü kıza aşık olan Turan, başlık parasını denkleştiremeyince askere gitti. Döndüğünde sevdiğinin başkasıyla evlenip Mersin’e yerleştiğini öğrendi. Aldığı haberle gönül kapıları kapanan Turan, sevdiğini ilk gördüğü yer olan çeşme başına bir baraka yaptı ve orada yaşamaya başladı. Bugün 71 yaşında olan Turan’ın hayatı genç yönetmen Hasan Ete tarafından “Meftun (Devoted-2017)” adıyla belgeselleştirildi.Film, 68. Berlin Uluslararası Film Festivali ve 71. Cannes Film Festivali'nde Türkiye'den kısalar kataloğuna dahil edildi. “filMeftun” şimdi de Seattle Türk Film Festivali “Humans of Anatolia” projesi kapsamında ilk olarak Amerika’da daha sonra farklı ülkelerde izleyiciyle buluşacak. Turan hikayesini Yeni Şafak’a şöyle anlattı:


Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Manisa İl Başkanı Çınarlı oldu Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Manisa İl Başkanı Çınarlı oldu
Başkan Aydoğmuş'tan Malatyaspor yönetimine çağrı Başkan Aydoğmuş'tan Malatyaspor yönetimine çağrı
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Başkan Çolakbayrakdar: “Dünya şampiyonluklarına yelken açıyoruz” Başkan Çolakbayrakdar: “Dünya şampiyonluklarına yelken açıyoruz”
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması