45. MODEF EXPO kapılarını dünyaya açtı

MODEF EXPO 2021 45. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını tüm dünyaya açtı.


Gündem 4.10.2021 17:30:00 0
45. MODEF EXPO kapılarını dünyaya açtı

BURSA (İGFA) - Bu yıl 45’incisi düzenlenen MODEF EXPO Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını dünyaya açtı. 

Fuarın açılış törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katılım gösterdi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, 150’nin üzerinde firmanın fuara katılım sağladığını dile getirirken, "İnegöl, Türkiye’nin 21. büyük ekonomisi, 17. büyük ihracat yapan merkezi ve dış ticaret fazlası veren 10. büyük ekonomisi olmasıyla birlikte tamamen bir sanayi şehridir. Mobilya İhtisas OSB’mizin son aşamasına geldik, inşallah yer dağıtımlarını da yaparak sanayicimizle OSB’mizi buluşturmuş olacağız. Bunun yanında küçük sanayi sitelerimize büyük ihtiyaç duyuluyor. KOBİ ölçeğinde büyük sanayiciyi İnegöl’e getirecek 4. OSB için talepler geliyor. 110 ülkeden alım heyeti hedefledik” dedi.

HEYECANI PAYLAŞIYORUZ

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, "Fuarlar tanıtım merkezleri olduğu için son derece önem arz ediyor. İnegöl bu noktada şanslı şehirlerden bir tanesi” derken,  İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ve aynı zamanda MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Mobilya sektörü bir sektörden fazlası… Metalin, tekstilin, kimyanın, ağaç ürünlerinin ve birçok sektörün buluşma noktası. İtalya gibi gelişmiş ülkeler bundan çok istifade etti. Şehri geliştirmek istiyorsanız mobilyayı geliştirmeniz lazım. Sene sonunda 4.5 milyar dolar mobilya ihracatı yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

NİTELİKLİ SANAYİ ALANLARININ SAYISINI YÜKSELTMEMİZ LAZIM

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, “Bursa’mız bu sene 16.2 milyar dolar ile sene sonu ihracatını yakalamış olacak. Şayet çip krizini yaşamamış olsaydık Bursa 18 milyar dolar eşiğini geçecekti. Bursa’nın nitelikli sanayi alanlarını yükseltmemiz lazım. Bunu yaptığımız takdirde İnegöl de Bursa da önümüzdeki 50-100 yılda ülkesine ekonomik anlamda en büyük katma değeri sunmaya devam edecek" dedi.

EKONOMİYE DİREKT KATKI SAĞLAYAN BİR İLÇEYİZ

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise mobilyacı paydaşların tüm istek ve önerilerini değerlendirerek şehri geliştirmek adına planlamalar yaptıklarını söylerken, "Mobilya emek dostu bir sektör. Bu sektör için İnegöl’de çalıştıracak insan arıyoruz. Ekonomiye direkt katkı sağlayan bir ilçeyiz” diye konuştu.

DUYDUKLARIMIZ BİZLERİ HEYECANLANDIRIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "El birliğiyle daha çok güzel işlere imza atacağız. Duyduklarımız bizleri ziyadesiyle heyecanlandırıyor. Daha fazla pazar aramak, daha çok ürünlerimizi geliştirip standartlarımızı artırmalıyız” dedi.

İNEGÖL DÜNYANIN MOBİLYA BAŞKENTİ OLMAYI FAZLASIYLA HAK EDİYOR

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da "İnegöl dünyanın mobilya başkenti olmayı fazlasıyla hak ediyor, tabi il olmayı da hak ediyor" dedi.

İNEGÖL KENDİ REKORUNU KIRACAK

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, “Yerli ve milli bir bakış açısı ile 'birbirimize yetecek kadar varız, birbirimizi omuzlayacak kadar ve dahası ileriye; en ileriye taşıyacak kadar varız' dediniz. İhracat karnesinde İnegöl’ün notu hep pekiyi idi. Böylesi büyük bir krizden de İnegöl küllerinden doğan anka kuşu gibi yeni hikâyelere kanat açtı.Geçen yıla göre yüzde 40 civarında artan ihracat rakamlarımız nasip olursa yılsonunda daha iyi seviyelere taşınacak ve kendi rekorunu kıracaktır" dedi.

İNEGÖL İHRACAT RAKAMLARIYLA EKONOMİMİZİN GÜVENLİ LİMANI OLMUŞTUR

Bursa Valisi Yakup Canbolat da tüm olumsuzluklara rağmen İnegöl'ün ihracat rakamlarıyla ekonominin güvenli limanı olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirilerek fuarın açılışı yapıldı.
 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı