29 yıldır dinmeyen acı Hocalı, Denizlide anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Hocalı Soykırımının 29. yıldönümünde de anma programı düzenledi.


Gündem 26.02.2021 13:30:00 0
29 yıldır dinmeyen acı Hocalı, Denizlide anıldı

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992de, 106sı kadın, 70i yaşlı, 83ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımının 29. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Hocalı Soykırımı anısına yaptığı Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenen törene, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Başkan Zolanın Hocalı Soykırımı Anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı okundu. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada 29 yıl önce çoluk-çocuk, kadın- yaşlı demeden Hocalıda katledilen şehitleri anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Soykırımı hiçbir zaman unutmayacaklarını söyleyen Başkan Zolan, "Bu soykırım, bu katliam hep zihnimizde yer edinecek. 1992 yılında yapılan bu soykırıma tüm dünya seyirci kalmıştır. Bosna’da soykırım yapılırken nasıl gözlerini yumdularsa, Karabağ’da ve Hocalıda katliamlar yapılırken her türlü işkenceler yapılırken o medeni dediğimiz dünya gözlerini kapatmıştır ve sessiz kalmıştır. Biz Türkiye ve Azerbaycan olarak iki devletiz ancak tek milletiz. Aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu nedenle üzüntümüzde, kaygımızda, sevincimizde hepimizindir" diye konuştu.

Büyükelçi İbrahim: "Ne mutlu Türküm diyene"

Konuşmasına, "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde başlayan Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim ise, 29 yıl önce 613 mazlum Azerbaycan Türküne, vatan savaşında şehit olan Azerbaycan askerlerine ve yakın zamanda teröristler tarafından Gara’da şehit düşen Türk askerlerine Allahtan rahmet diledi. Büyükelçi İbrahim, Denizlinin kendileri için çok özel olduğunu kaydederek, "Tek millet iki devlet slogan olsa da bunun alt yapısı çok büyük. Biz her zaman Azerbaycan ve Türkiye birbirimizin yanında olduk" diye konuştu.

Azerbaycan Karabağ Parkı ve Hocalı Soykırımı Anıtı nedeniyle Başkan Zolana teşekkür ederek bunun kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Büyükelçi İbrahim, şunları kaydetti: "Bizim kimsenin toprağında, canında gözümüz yok. Bizim topraklarımıza gelmesinler gözlerini bizlerden uzak tutsunlar. Bizimle dost olmak isteyenlerle dost oluruz" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı! Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026 Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026
Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha
Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi