13 hakim ve savcıya meslekten ihraç!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 13 hakim ve savcıyı FETÖ irtibatı dolayısıyla meslekten ihraç etti.


Gündem 5.10.2021 10:30:00 0
13 hakim ve savcıya meslekten ihraç!

ANKARA (İGFA) - HSK'nın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) iltisak ve irtibatı nedeniyle 13 hakim ve savcının meslekten çıkarılmasına ilişkin kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Mısırlı, Küçükçekmece Hakimi Cüneyt Azap, İzmir Vergi Mahkemesi Üyesi Kemal Babaoğlu, Erzurum Cumhuriyet Savcısı Fatih Özalan, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Şeref Murat Erkılıç, Yargıtay Tetkik Hakimi Mehmet Uçar, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Rukiye Çakıcı, Kayseri Cumhuriyet Savcısı Tuğba Yeter Aydın, Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Erdem Burak Bakırcı, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Emrah Ergün, Sakarya Cumhuriyet Savcısı Şerif Fidan, Elbistan Cumhuriyet Savcısı Ömer Aslan ve Fethiye Cumhuriyet Savcısı Aykut Keser meslekten ihraç edildi.

Sözkonusu kararda adı geçen kişilerin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görüldüğü, ayrı ayrı olmak üzere meslekten çıkarılmalarına oy birliği ile karar verildi.

Resmi Gazete'deki karara ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var